Copyright 2021 - Krämppäcenter

Imukuppihieronta (kuivakuppaus)

 

  • Nimensä mukaisesti hoidossa EI rikota ihoa eikä vuodateta verta, kuten perinteisessä verikuppauksessa.

   Kuivakuppaus eli kumisilla tai silikonisilla imukupeilla tehtävä hieronta on Kiinasta lähtöisin oleva vanha hoitomuoto. Se on tehokas keino lievittämään lihasten ja lihaskalvojen kireyksiä, edistämään lymfakiertoa ja poistamaan turvotusta. Kuivakuppaus toimii myös kosmeettisessa käytössä selluliitin poistajana.

   Imukupit asetetaan hyvin öljytylle iholle niin, että kuppien alle muodostuu alipaine. Kuppeja liu’utetaan lihasten suuntaisesti tai pyörivin liikkein. Kupit voidaan jättää myös paikalle esimerkiksi trigger- tai akupuntiopisteiden kohdalle, jolloin hoito muistuttaa enemmän kuppaamista. Alipaine kupin alla vetää ihoa ylöspäin, jolloin verenkierto ja lymfakierto tehostuvat. Hoito sopii myös hyvin urheilusuoritusten jälkeiseen lihashuoltoon.

   Verenkierron vilkastuminen näkyy välittömästi ihon punoituksena ja mahdollisina verenpurkautumina. Ihomuutokset ja ihon kosketusarkuus ovat normaaleja ilmiöitä hoidon jälkeen parin päivän ajan. Sanotaan, että 15 minuuttia imukupeilla tehtävää hierontaa vastaa tunnin klassista hierontaa kuppien tuoman alipaineen tehostaessa hoitoa.

   Kuivakuppaushoidon jälkeen on tärkeä muistaa juoda reilusti, sillä käsittely tehostaa aineenvaihduntaa. Muista mainita mahdollisesta kumiallergiasta, jolloin käytetään silikonisia kuppeja.

   Kuivakuppaus sopii kaikille, jotka voivat tulla myös klassiseen hierontaan.

 

f t g m