Copyright 2021 - Krämppäcenter

Intialainen päähieronta

 

  • Intialainen päähieronta on nimensä mukaisesti Intiasta lähtöisin oleva, vuosituhansia vanha hoitomenetelmä.  Päähierontaa käytettiin perinteisesti perheenjäseniä hierottaessa, naiset erityisesti öljyn kanssa päätä ja hiuksia hoitaen.
  • Päähieronnan Englannin kautta länsimaihin toi Narenda Mehta joka oli koulutukseltaan mm. hieroja ja fysioterapeutti. Mehta kehitti hoitomuotoa niin, että pään lisäksi hierottiin myös hartiat, olkavarret ja kasvot, eikä hieronnassa käytetty välttämättä öljyä.
  • Intialainen päähieronta tehdään kuivahierontana vaatteiden päältä, asiakkaan istuessa tuolilla. Hieronnassa käydään läpi erilaisin ottein hartiat, niska, olkavarret, pää, korvat ja kasvot. Hoito on hyvin rentouttavaa, se vähentää lihasjännitystä ja stressiä ja siitä voi olla apua esimerkiksi unettomuuteen, masennukseen ja jännityspäänsärkyyn.
  • Hieronta lisää verenkiertoa, jolloin se muun muassa edistää tervettä hiusten kasvua. Intialainen päähieronta on kokonaisvaltaisesti rentouttava hoitomuoto, joka on hyvin helppo tehdä missä vain!

 

f t g m