Copyright 2021 - Krämppäcenter

Fasciakäsittelyt

 

    • Fascia- eli lihaskalvokäsittely Lihaskalvot eli fasciat ovat sidekudosta, jotka ympäröivät kehoa niin lihasten päältä kuin muidenkin kudosten sisältä.
    • Fasciarakenne on siis monimutkaisempaa, kuin vain kalvo lihaksen päällä. Fasciat muodostavat suuren kolmiulotteisen verkoston koko ihmiskehossa. Kalvot ovat rakenteeltaan jäykempää kuin lihaskudos. Fascia voi jäykistyä liikaa esimerkiksi leikkausarpien, vammojen, liian rasituksen tai kuormituksen vuoksi, jolloin kalvokerrokset eivät liiku keskenään normaalisti. Liika jäykkyys puolestaan voi oireilla kehon epäsymmetriana, liikkuvuuden heikentymisenä tai kipuna.
    • Fasciaa hoidettaessa ihminen tarkastellaan kokonaisuutena, ajatuksena että kaikki vaikuttaa kaikkeen ja rakenteet kehossa ovat yhteydessä toisiinsa. Pelkkä ongelmakohdan käsittely ei siis monestikaan poista oiretta, vaan keho on hoidettava kokonaisuutena. Hoidossa alkuhaastattelu on tärkeää, jotta päästään ongelman ydinkohtiin. Hoito suoritetaan hyödyntämällä kitkaa, jotta kalvorakenteiden jäykkyys vähenee ja kalvokerrosten välinen liikkuminen toisiinsa nähden palautuu. Fasciahoidoissa voidaan hyödyntää myös metallisia apuvälineitä.
f t g m